úterý 3. října 2017

I hope you're the best!

Víte jak se řiká, že se časem všechno zlepší? Tak asi možná jo, ale nikdo nespecifikuje jak dlouhej ten čas má být.
Prosimtě nešil, seš tu dva dny. OK pardon, přestávám se litovat.

Jediná věc, co se zlepšila bylo počasí. V pondělí ráno mě vzbudilo sluníčko, což bylo moc příjemný (teď už zase prší btw). Začal nám orientation week, což znamená, že máme ještě týden volno. A člověk by nevěřil, jak je těžký to volno využívat!

Ikdyž včerejšek byl poměrně náročný, dopoledne ve škole úvodní seznámení, kampus tour, "lunch and free time" (=dojít se zaregistrovat na radnici a sníst jednu mysli tyčinku nebo jeden banán "Nejlevnější oběd ever 0,36 euro":D) a pak Stadfuhrung. Prohlídka města se mi fakt celkem líbila, ikdyž byla dlouhá a skoro jsem naši průvodkyni neslyšela. Zjistila sem, že v naší skupině bylo strašně moc Američanů a Finů. Jeden Američan se jmenuje River, jakože řeka- což vám asi došlo, když to vidíte napsaný, ale když se vám snaží představit na rušný ulici a vy pořád nerozumíte správně a on už je z vás tak zoufalej, že řekne "like the water stream- River, you know?" Ok, I know and will remember.


Pak jsme konečně měli real free time. A rozhodli sme se, že si půjdem nakoupit do Hoferu. Tenhle nápad měla asi tak půlka Innsbrucku, takže prostě klasický crowded nakupování v supermarketu, kde jsme vyfasovali nejdebilnější košík. A vybrali nejlepší víno za 2 éčka (1 litr podotýkám).

K vaření večeře jsme si jednu lahvinku otevřeli a zjistili (teda někdo už to dááávno věděl), že jedna je málo a tak jsme vyslali Viktora Kruma pro další. Večer to byl moc příjemnej. Akorát mám problém s tim, že tu lidi moc nechápou můj smysl pro humor. Jakože fakt. Jedinej kdo ho chápe je Markét a to možná proto, že je Češka. Takže vždycky když řeknu nějakej hrozně dobrej vtip a nikdo se nesměje, zasměje se aspoň Markét a vysvětlí ostatním, že to byl "czech joke" a já řeknu "sorry bad joke". A tak to jde pořád dokola. Takže dík za to že jsi! Dík za tvojí vodu, za tvoje kafe, za tvoje dobré rady a za to, že už nejsem jedinej blázen kterej utratil svoje stipendium za Freizeitticket.
Morgen!

škola 
 terasa ve škole

Goldenes Dachl, obligátní fotka turistický atrakce

hrobka Maxmiliana a bronzový sochy

naše skvělý vaření

a naše skvělá večeře!

A nejelšpí věc:
"We have the whole semestr to ******** (doplňte si činnosti podle potřeby AKA naše nejpoužívanější věta)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Innsbruck analog