středa 18. října 2017

Four seasons

Sobota byla zase opět ve znamení lyží. Rozhodli jsme se, že musíme jet už dřívějším busem, abychom byli na Stubai včas a užili sníh předtim než z něj bude břečka, což při těch teplotách bylo dost pravděpodobný, ale samozřejmě, že ledovec jentak neroztaje.

Jeli jsme v jiný sestavě než loni. Základ jsem byla já, Markét a Leo. Nově se k nám přidala Lenka, Ela a Hans. Hans byl strašnej zmatkař, nejdřív si zapomněl lyžáky v autobuse, pak ho nechtěl pustit turniket s jeho Freizeitticket, pak si asi půl hodiny šteloval vázání (a my na něj tu půlhodinu čekali!), pak se hned při první jízdě vysekal a rozedřel si ruce dokrve, protože neměl rukavice (proč- je vedro). Hodně velká shoda neštastných příhod. Ale my ostatní jsme si to velmi užili. Sice lidí bylo víc než minule a teplo bylo někdy až skoro k nevydržení, ale to si člověk prostě nemůže stěžovat, to fakt nejde.
Končili jsme asi tak ve 3 hodiny a u lanovky zrovna probíhal mini Oktoberfestík. A tak jsme si nemohli odpustit klasický rakouský apre ski s živou hudbou (!), servírkama v dirndlech a jodlujícíma chlápkama v lederhösen. No prostě bájo. 



feels like winter




Večer jsme chtěli pokračovat v naší lyžařský euforii tím, že se zúčastníme prvního promítání redbull free ride movie, ale vstup byl za 16e (ikdyž obsahoval i lanovku) a to se nám platit nechtělo. Udělali jsme si super véču (lasagne + salát ze společných zásob) a koukali pak na free ski videa na notebooku, takže taky dobrý.

V neděli jsme si dali s M+J tradiční breakfeast klub, tentokrát u nich. Juli se pak odpojila protože jela s jinou partou do Neuschwansteinu (tam já už byla haa) a my s Markét neměli nic na práci, protože na hiking i lyžování bylo prostě moc vedro. Domluvily jsme se, že si konečně trochu projdem Innsbruck a vydaly jsme se ke skokanskýmu můstku. Bylo fakt šílený vedro, šla jsem jen v tílku a sukni (a moje spolubydlící mi řekla že vypadám very nice!). První zastávku jsme si daly v muzeu Panorama Tirol (kde je free entrance s freizeitticket obviously...), pak kafe na terase a pak vyhlídkovou trasou kolem můstku, přes les, zpátky do Innsbrucku.

Uprostřed lesa jsme úplně nejvíc random potkaly spolek myslivců, který pořádal nějakou jejich slavností a osvětovou akci, takže nám nacpali letáčky o tom, že nejsou jen "bambi killers", ale že jsou pro zvířata a les a přírodu celkově dost důležitý. Tyhlety myslivci nás pohostili schnapsem, vínkem a koláčikem. V tu chvíli to všechno bylo tak neuvěřitelný a my z toho byly tak nadšený!!!

Další neuvěřitelná věc se nám stala asi tak dvě hodiny potom, když jsme došly do města a našly další plavecký bazén, kde platí freizeitticket. Ten bazén měl totiž i venkovní terasu. A na tý terase byly lehátka na opalování. A my jsme se opalovaly. 15.října v Tirolskejch Alpách. Jo.


Markét a její manžel

celkem fajn místo na svatbu, just sayin

Innsbruck před 300 lety

Skisprung by Zaha Hadid 

party with hunting party :D

další fotka plná rakouskýho nadšení



párečky

léto 2017


Neboj mami, nic se nestalo.

podzim

jaro

a jsme kompletní


Žádné komentáře:

Okomentovat

Innsbruck analog